Bliv medlem


Hvem bestemmer?

Som medlem af foreningen, er det dig der bestemmer! Lydpottens øverste myndighed er generalforsamlingen, der består af medlemmerne af foreningen. Det er derfor i sidste ende medlemmerne, der bestemmer i foreningen.

Medlemmerne vælger en bestyrelse, der skal bestå af medlemmer. Bestyrelsen står for den overordnede styring af Lydpotten.

I Lydpotten findes udvalg, der har udstrakt selvbestemmelse over netop deres områder. Fælles for disse udvalg er, at de består af “menige” medlemmer af foreningen. Dog skal der i hvert udvalg være mindst et bestyrelsesmedlem.

Alle medlemmer opfordres til at deltage i foreningsarbejdet. Hvis du har interesse i at lave nogle fester, arrangere koncerter, administrere studiet, vedligeholde og indkøbe nyt udstyr, male og hamre, er du altid velkommen til deltage i udvalgenes arbejde.

Øve døgnet rundt

Som A- eller D-medlem af Lydpotten har man ubegrænset adgang til foreningens 3 øvelokaler i musikøvehuset Lydpotten. Hvert øvelokale er udstyret med sanganlæg, mikrofon, trommesæt, basanlæg og guitaranlæg, men man er også velkommen til at have sit eget udstyr med. Man kan – som A-medlem – få udleveret en nøgle og kode, så man altid kan komme ind i Lydpotten. Lydpotten har derfor aldrig lukket.

Hvis man ønsker at have faste øvetider, skal man være minimum 3 A-medlemmer (et band). Man har – som band – ret til 2 faste øvetider pr. uge i det omfang, der er ledige øvetider.

Gratis studie

Som A- og D-medlem af Lydpotten har du mulighed for at benytte foreningens studie GRATIS. Du kan således sammen med dit band (eller alene) lave jeres egen promotion-CD – og bruge næsten al den tid I har brug for på projektet.

Lydpotten har et komplet digitalt studie. Foreningen råder over en kraftig Macintosh computer med 24 (samtidige) indgange til digitale indspilninger. Herudover masser af mikrofoner, keyboards, effekter osv. Lydpottens studie bliver hele tiden udbygget, men du kan læse mere om udstyr og priser for ikke medlemmer under Studie.

Koncerter, fester og workshops

Lydpotten arrangerer utallige koncerter på Silkeborgs spillesteder. Foreningen bruger primært medlemsbands til disse koncerter. Det vil sige, at der er en usandsynlig stor chance (risiko) for, at du og dit band bliver sparket op på scenen for at vise, hvad I duer til!

Lydpotten samarbejder med andre lignende foreninger overalt i landet, for at få medlemsbands ud at spille. Normalt foregår det på den måde, at et band fra Lydpotten spiller et job i Silkeborg sammen med et band fra en anden by. Herefter vil de 2 bands så skulle spille sammen i det andet bands hjemby. Denne ordning giver mulighed for, at bands i Rytmisk Musik Silkeborg opnår en stor erfaring i at spille live – både overfor ens “hjemmepublikum” men også overfor et publikum, der mest sandsynligt aldrig har hørt ens musik.

Lydpotten arrangerer også kurser og workshops for musikere. Indholdet af disse kurser og workshops bestemmes af medlemmerne. Hvis du – som medlem – har interesse i at få mere at vide om nogle specielle emner inden for musik, kan Lydpotten arrangere en workshop om netop dette emne.

Som medlem af Lydpotten er man altid velkommen til at deltage i de fester, som Festudvalget arrangerer regelmæssigt. Alle medlemmer er velkomne, og normalt har alle medlemmer lov til at slæbe en ven/veninde med. Den eneste begrænsning i festerne ligger i alkoholforbuddet for personer under 18 år. Medlemmer under 18 år må således ikke drikke alkohol, medmindre Lydpotten har en aftale med medlemmets forældre.

Indmeldelse

Indmeldelse sker ved personlig henvendelse til Lydpottens kontor i åbningstiden. Man er også meget velkommen til at henvende sig, hvis man ønsker yderligere oplysninger om foreningen eller en lille rundtur. Har man ikke mulighed for at møde op i kontorets åbningstider, kan man ringe og træffe aftale om indmeldelse på et andet tidspunkt.

Selve indmeldelsen i Lydpotten koster ikke noget. Ved udlevering af en nøgle til Lydpotten skal du betale 100 kr. i depositum. Herudover skal første kontingentbetaling ved indmeldelse.

Medlemskab

Man kan være medlem af Lydpotten på 3 måder:

A
Kontingentet for A-medlemmer er 175 kr. pr. måned. Kontingentet skal betales forud den første hverdag i hver måned. Som A-medlem har man, såfremt man er et band (minimum 3 A-medlemmer) ret til at få 2 faste øvetider pr. uge i Lydpotten, hvis der er ledige øvelokaler. Udover dette kan man øve så meget man vil, såfremt der er ledige lokaler. Som A-medlem har man endvidere adgang til foreningens studie.

B
Kontingentet for B-medlemmer er 175 kr. pr. ½ år. Kontingentet skal betales forud den første hverdag i januar og juli måned. Som B-medlem har man ikke ret til at få faste øvetider i Lydpotten. Hvis man ønsker at øve, skal man træffe aftale med den daglige ledelse. Man har som B-medlem adgang til at øve 12 gange på et år, dog maksimum 1 gange på én måned.

D
Som D-medlem betaler man ikke kontingent – men har de samme rettigheder som A-medlemmer. For at man kan blive D-medlem skal man være under 18 år og aktivt medlem af Den Kreative Skole, Markedsgade 1 i Silkeborg. Man skal således modtage instrumentundervisning eller spille på et samme nspilshold.

Råd og vejledning

Lydpotten er – i kraft af medlemmernes erfaring og viden – i stand til at give råd og vejledning om næsten alle spørgsmål inden for musik. Det kunne være, at man havde problemer med et bandregnskab, rettighederne til sange, kabler der ikke virker, arrangement af sange – eller måske står og mangler en bassist osv.

I det omfang man ikke selv kan finde svar på sine spørgsmål, er man altid velkommen til at henvende sig på Lydpottens kontor. Vi har kontakt til adskillige institutioner og organisationer indenfor kulturlivet. Hvis personalet ikke kan svare, kan man sikkert blandt andre medlemmer finde en, der måske har stået med samme problem.

I Lydpotten vil man opleve en vilje til at hjælpe, som man ikke finde i ret mange andre foreninger. Medlemmerne ser en ære i, at kunne hjælpe andre kolleger – måske fordi man har stået i samme situation og ved hvor frustrerende, det kan være.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someone